EL CLINIC INVESTIGAT

Descargar EL CLINIC INVESTIGAT en pdf

Comienza la descarga de EL CLINIC INVESTIGAT en EPUB. También disponible en formato PDF. No sabés cómo descargar? Mirá las indicaciones al final de la página. EL CLINIC INVESTIGAT está en español y completo.

Sinopsis de EL CLINIC INVESTIGAT

El Clínic investigat és el relat d’una història fruit d’una investigació realitzada a l’Hospital Clínic de Barcelona en què l’autor es permet una petita dosi de ficció que li serveix —a efectes narratius i fins on és possible— per apropar-se a la identitat dels personatges. Tot jugant entre la corrupció i la penitència a què havia estat sotmesa la ciutat instal·lada en la derrota, l’autor s’endinsa en els quaranta anys durant els quals la universitat espanyola i les seves facultats van adquirir un caràcter reservat, cautelós, conservador, que encara ara li és, en part, propi. Vet aquí, doncs, un passat, l’anamnesi i la investigació del qual ens mostra —paradoxalment— que precisament en aquelles lamentables circumstàncies es va saber crear un eficaç i especial «esperit del Clínic» que va permetre reconvertir-lo en el model de referència de la medicina pública i universitària d’avui. El lector trobarà en altres històries pàtries exemples similars, però poques tan il·lustratives i estimades.
Ver más

Josep Maria Muñoz Pujol

Josep Maria Muñoz Pujol (Barcelona, 1924) és dramaturg i doctor en Medicina. Des del 1955 ha escrit, estrenat i publicat una desena llarga d’obres de teatre, entre les quals Antígona (1968), Kux my lord o Les metamorfosis reaccionàries (1977), En Companys (1981), Vador o Dalí de Gala (1988), Alfons Quart (1989), Somni de mala lluna (1991), Fleca Rigol, digueu? (1993), Anar i tornar de la taverna Pilsen (1995), L’Encobert (1995), Seducció (1995) i Dificultat pel domini de la casa (1995). És autor, també, de la novel·la Dies de la raó perduda (1998), sobre el rerefons de la guerra civil, i d’un relat sobre la tancada d’intel·lectuals a Montserrat el 1970: La gran tancada (1999). Ha escrit tres biografies de volada narrativa: El falcó de Sueca (2002), sobre la figura de Joan Fuster, i Agustí Duran i Sanpere: Temps i memòria (2004) i Lluís Nicolau d’Olwer. Un àcid gentilhome (2007).
Ver ficha del autor

el clinic investigat-josep maria muñoz pujol-9788499753676

Características de la descarga:

  • Visitas a este título: 1275
  • Tamaño del archivo: 927KB
  • Descargas totales: 671
  • Extensiones: pdf – epub – otras

Temáticas:

Historia

Historia de España

Estudios generales

Ver otros libros de Historia

Datos necesarios del libro


«EL CLINIC INVESTIGAT pdf»