LA TARRAGONA SILENCIADA

Descargar LA TARRAGONA SILENCIADA en pdf

Comienza la descarga de LA TARRAGONA SILENCIADA en EPUB. También disponible en formato PDF. No sabés cómo descargar? Mirá las indicaciones al final de la página. LA TARRAGONA SILENCIADA está en español y completo.

Sinopsis de LA TARRAGONA SILENCIADA

La lectura dels expedients de responsabilitats polítiques ha permès als historiadors certificar que la guerra civil (1936-1939) va continuar més enllà dels camps de batalla i de concentració. La calma de la postguerra va ser aprofitada per les autoritats franquistes per furgar en la història i la intimitat dels tarragonins que no combregaven amb els ideals dels vencedors. Sancionar econòmicament aquesta societat silenciada va ser un dels motors de la repressió i el càstig. Davant dels impediments que els propis ciutadans afectats presentaven a les autoritats, aquestes no van tenir més remei que suprimir, l’any 1942, la jurisdicció especial i limitar-se a tancar els expedients. A més, la ineficàcia de la justícia va provocar, amb la seva lentitud, un col·lpase dels expedients que s’havien de resoldre. Davant d’aquesta situació l’Administració franquista no va tenir més remei que promulgar, l’any 1969, una amnistia per suprimir qualsevol vestigi franquista. La societat tarragonina, encara que acomplexada, començava a reaccionar.
Ver más

JOSEP RECASENS LLORT
És de la Conca de Barberà. Ha dedicat la major part de la seva vida laboral al vessant pedagògic, a part de desenvolupar serveis i activitats de diversa índole. Les publicacions que ha portat a terme en el decurs d’aquest temps han estat encaminades a la investigació històrica; entre les quals destaquen: Blancafort, aproximació geogràfico-històrica (1986), Blancafort, aspecte social: 1800-1912 (1992), Guia turística de la Conca de Barberà (1996), Blancafort a partir dels noms passats i presents (2000), La repressió franquista a la Conca de Barberà (1939-1945). Documents per al seu estudi (2000), L’anomenat»Año de la Victoria»a la Conca de Barberà en l’aspecte polític, sociocultural i econòmic (2001, premi Aires de la Conca), La repressió franquista a la ciutat de Reus (1939-1950) (2003) i La repressió franquista a la Ribera d’Ebre (1938-1945) (2003). A més, en fase d’impressió, s’hi poden afegir La repressió franquista a la ciutat de Tarragona i La repressió franquista a la comarca del Tarragonès. Els treballs que realitza actualment són dedicats a la recerca d’aquests mateixos temes a la resta de les comarques de la província de Tarragona. D’altra banda, com a membre del Grup de Renovació Pedagògica MATESMI, ha portat a terme treballs sobre l’adaptació de l’euro en la vida pràctica.
Ver ficha del autor

Características de la descarga:

  • Visitas a este título: 1258
  • Tamaño del archivo: 603KB
  • Descargas totales: 882
  • Extensiones: pdf – epub – otras

Temáticas:

Historia

Historia de España

Historia de la II República y Guerra Civil española

Ver otros libros de Historia

Datos necesarios del libro


«LA TARRAGONA SILENCIADA pdf»